header foto
 

Herfstkampioenen gefeliciteerd!

16-10-2023 Het eerste deel van de competitie zit erop. Op sportief vlak zijn er mooie prestaties geleverd die we graag voor jullie op een rijtje zetten:

Om te beginnen de MO18-1. Ze speelden in de voorcompetie Landelijke Subtopklasse en waren oppermachtig in de poule. Van de 5 wedstrijden wonnen ze er 4 en keeper Manita werd maar 3 keer gepasseerd. Uniek in de historie van onze club is dat de meiden nu promoveren naar de Super O18. Wat een ontzettend mooi resultaat!
We kijken uit naar prachtige wedstrijden tegen aansprekende tegenstanders uit alle windstreken. 

In de Onder 16 categorie werden zowel de MO16-2 als de MO16-5 herfstkampioen. De MO16-2 verloor geen enkele wedstrijd in de 2e klasse en ook zij kregen maar 3 doelpunten tegen. Na de herfstvakantie komt dit team uit in de 1e klasse. Gefeliciteerd!

De MO16-5 werd kampioen in de 4e klasse. Het was spannend tot de laatste speelronde, maar toen verspeelde directe concurrent Waterland punten bij Hurley en gingen onze meiden er met de winst in de poule vandoor. Knap gedaan!

In de Onder 14 categorie strijdt de JO14-1 mee om de eerste plaats en de MO14-1 staat ongeslagen bovenaan. Deze competities lopen nog door tot aan de zaal, dus over een paar maanden hopen we goed bericht vanuit de Onder 14 met jullie te kunnen delen. 

Ook de jongens en meiden in de Onder 12 categorie hebben een lekkere start van het seizoen achter de rug. Zowel de MO12-1 als de JO12-1 zijn ongeslagen kampioen geworden in een heel pittige poule. Beide versloegen ze onder andere Hurley, Amsterdam, Athena en Pinoke. Onze jongens van de JO12-1 stuurden de JO12-2 van Hurley zelfs met dubbele cijfers van het veld (10-0). Indrukwekkend!

Tot slot willen we nog even stil staan bij de Silvercup resultaten van senioren teams.
 
Afgelopen vrijdag zagen vele toeschouwers in de stromende regen een ontzettend spannende strijd tussen AHC IJburg Dames 1 en Fit Dames 1 (2e klasse). Dames 1 komt in de reguliere competitie uit in de 3e klasse, dus het beloofde een pittige pot te worden. Ondanks - of misschien juist dankzij - de felle aanmoedigingen van het publiek stond er na de reguliere speeltijd een gelijkspel op het scorebord (3-3). De onvermijdelijke shoot-outs moesten bepalen wie door zou gaan in de Silvercup. Helaas werd dit beslist in het voordeel van Fit. Al met al mag het team van trainer/coach Jonas trots zijn op dit resultaat!
 
Heren 1 (4e klasse) tradt al een week eerder aan in de tweede ronde van de Silvercup. Eerder hadden ze al geheel onverwacht 3e klasser Catwijck uitgeschakeld. Nu was Woerden aan de beurt. Het publiek stond in grote getallen langs de lijn en schreeuwden de mannen naar ongekende prestaties. Tot aan de laatste minuut bleven de heren strijden en lang bleef het gelijkspel. Helaas was Woerden aan het eind toch net wat effectiever en scoorden ze de 1-2.

Ondanks het verlies van beide teams, werd er na afloop een mooi feestje gebouwd op de club en het bleef nog lang onrustig ;)

Wij willen nogmaals de teams feliciteren met deze mooie prestaties en zij trots op dit sportieve resultaat.
 
16-10-2023 Junioren